23 Ocak 2013 Çarşamba

Breathe Today


        İçimdeki Pollyanna iş başında mı desem... Yoksa şeytanım mı uyandı bilmiyorum... Ama şu saniye tek önemsediğim şey göğüs kafesime sığmayan kıpırtı =) Aynı şeyleri tekrar tekrar söylemek istemiyorum.
        Nefesinizi 10 saniye tutun sonra bi 10 saniye daha ve becerebilirseniz bi 10... Sonra derin derin soluklanın... Bu değişilmez...

20 Ocak 2013 Pazar

Fetüs

Her yenidoğan zamanla hayatın fiziksel kurallarını öğrenerek kendini korur. Ancak bazıları birtakım yetileri eksik doğarlar. Yetersizlikleri engellere dönüşür lakin standartlara uymadığından farkedilmeksizin hayatlarını eksik gedik sürdürüp ölürler. Birilerinin de bana susmayı, her şeyi herkesle paylaşmamayı öğretmesinin zamanı çoktan geçmişti. Bu kadar sert olmasına gerek yoktu. Sadece dürüst yaşamaya çalışıyordum ama size bu dürüstlük fazlaymış belirttiniz. Saygı duyup oyunlarınızı size bırakıyorum. Susuyorum.

19 Ocak 2013 Cumartesi

Epe.


        Senin gökyüzünde ışıl ışıl görünen o büyüleyici ışıkların en derinden vurduğu ben, sana geldim. Ulaşılmaz görünen o darmadağınık büyünün, hayat barındırmayan -barındıramayan- taş toprak yığınları olduğunu gördüm. Hayat bulmanın değil hayat verebilmenin mühim olduğunu bilen ben, çoğu zaman daha da önemlisinin haddini bilmek olduğunu hatırlayıp, geldiğim yere değil belki ama yoluma dönüyorum. Vazgeçmedim hiç. Vazgeçecek değilim ama böyle kaybetmeyeceğim. Vazgeçenlerin ardında durmayacağım. Savaşmadan kaybeden ben olmayacağım. Sana kendi ağıtlarını bırakıp hayat vermeyi vadetmekle kalmayıp bunun için savaşacak cesareti ve umudu olanların saflarına gidiyorum. Umut öldürür. Eskimeyip, yaşlanmaya gidiyorum. Ama vazgeçmedim.

15 Ocak 2013 Salı

Aşk-ı Memnu


        Şimdi.... Eskiden köylerdeki yaşamın ne kadar güzel olduğundan, unutmadığım çocukluk anılarımdan, enflasyondan, siyasetten, üst komşumuzun dünya tatlısı torunlarından, sevgilisinden ayrılan arkadaşımın üzüntüsünden, saçma sapan televizyon reklamlarından, pratik ev bilgilerinden, ondan, bundan, şundan, en sevdiğim şarkılardan, dün dinlediğim en güzel sözlerden, onun mükemmel ses tonundan, kalbimin nasıl çarptığından fln bahsetmeyeceğim. Ne diyorum bilmiyorum.

        Sadece aşık oldum.

14 Ocak 2013 Pazartesi

Sert!


     
        Bazen güzel anılar balyoz gibi iner zihninize. Hatırlamak acı verir. Kaybettiğinizden değil, kaybedeceğinizi bildiğinizden... Zaten savaşa yenik girdiğinizden...

10 Ocak 2013 Perşembe

Aniden


        Hayatta bazı şeyler aniden olur, kimse fikrinizi sormaz... Aklıma yalnızca ikisi geliyor: Ölüm, aşk.

9 Ocak 2013 Çarşamba

Empati ve Virgüller


        "Empati kurmak bu kadar kolay olsaydı dünyanın en düşünceli adamı olurdum." dedi dün bir arkadaşım ve o an kendimi gerçekten aptal gibi hissettim. İnsanlara bu kadar zor görünen, belki de sırf hayatlarını kolaylaştırmak için yadsınacaklar listesinde ilk sırada yer alan şey neden benim lanetim oldu bilmiyorum. Ama bir süre kendime dur demeye karar verdim. Bu empati saçmalığının içinde her daim yerine düşünmeyi unuttuğum yine kendim oluyorum. Kimsenin kahramanı fln değilim nasılsa ama bu kadar saçmalığın içinden çıkmak için ruhuma ihtiyacım var. 
        Şu sıralar virgüllerle aram hiç iyi değil o sebeple pek görüşmeyeceğiz kendileriyle.