29 Nisan 2013 Pazartesi

24 Nisan 2013 Çarşamba

Gitme Denmez.


        Bu yaşamdan ayrılacak olanlar ve benim yaşamımdan ayrılacak olanlar, giderken ruhumdan bir parça almadan edemiyorlar. Acısı öldürmezmiş diyorlar. Peki ne yapar tam olarak. Acıtır çok acıtır. Benim canım nasıl acır işte onu hiç görmediler. Neden mi? Çünkü gittiler.

18 Nisan 2013 Perşembe

Masal


        Dün gece bana kendi masalını anlatmayı unuttuğun için, benim ikimize bir masal yazmam gerekiyor. Daha doğrusu bu benim masalım olacak tabi ama istediğin sürece sana da yer var. İstesek de istemesek de bazen masallarımız birbirine karışır. Her şeyi gerçek kılıp bir o kadar da olağan dışı yapan budur.  
        Çok şeye ihtiyacımız yok biliyoruz. Sana bir pelerin gerek, benim de gözlerime ışıltılar. Sonrasında çok sessiz olacağım.

14 Nisan 2013 Pazar

File Bekçisiyle Güneşi Uyandırmak


        Dünyanın bittiği yerdeydik, en azından ben öyle düşünüyordum. Ve aslında işe yaramazın tekiydim. Diğerleri tüm bu monotonluğun içinde dahi harikalar yaratabiliyordu. Benimse tek yaptığım izlemek ve bir şeyler yapmaya karar verdiğimde herkesi dehşete düşürecek felaketler doğurmaktı. Ben de bir gün öylesine bir anda vazgeçip yukarıya baktım. Çok basit. Gökyüzünü görüyordum. Yeryüzünden çaldıklarımızın arasında yaşarken bunu yapmak daha önce hiç aklıma gelmemişti. Birden gözlerim karanlıkta değildi artık. Işık büyüyordu. Onunla birlikte korkum da...
        Korktuklarımı da buna karşın çabalarımı da doğru dürüst hiç anlayamadım. Zihnim benden bağımsız var olmak konusunda öyle inatçıydı ki. Sonunda bir şey olmaya çabalamayı bıraktım. Tüm bu düzenin içinde koca bir 'hiç'likten ibarettim zaten. Bu, çocukluğumun son uykusunu uyumak ve daha önce hiç ardını görmediğim bir kapıyı aralamak gibiydi. Rüzgar gibi, nereden geldiği belirsiz bir ses kulağıma çalındı. Büyümek istemiyordum ama artık karşı koyamazdım. Kendimle kavga etmeyi bırakıp aldıklarımı geri vermeliydim. Düşlerimi, dönüşümü umutsuzca bekleyecekleri bir nehir kıyısına bıraktım. Sadece acıyı, ölümü, kaybetmeyi görmüş küçük bir çocuktum. Nereden başlayacağımı, nereye varacağımı bilmiyordum.
        Yürüdüm.

10 Nisan 2013 Çarşamba

Alkol+1


        Denemediğim şeyler deniyor, yine de bir fark göremiyorum. Düşünce görmeye başladığım düşler fln... Gitmem gerek ama çoktan çarkın dişlileri arasına girmişim de haberim yokmuş. Evet biliyorum çok önceden söylemiştiniz.

8 Nisan 2013 Pazartesi

İç ses.


        Bunun teknik olarak bir tane olması gerekmiyor mu? İçimde kalabalıklar bağırıp durursa ne yapmam gerektiğine karar vermeyi bırakın, baş ağrısından nasıl kurtulacağım.